Data zeiltochten

Vaargegevens van 2019 worden pas in februari of maart 2019 bekend en dan zo spoedig mogelijk hier openbaar gemaakt. Op dit moment geen nader nieuws hierover. Onderstaande informatie betreft hoe het vaarseizoen in 2018 er uit zag.

We gaan weer varen!
Meezeilen op de Halve Maen is een unieke beleving!
U krijgt samen met maximaal 12 gasten totaal een unieke zeilbeleving op het Markermeer.
U kunt reserveren door op een van onderstaande data te klikken.
Meezeilen kost 99 euro per persoon, ongeacht de leeftijd.

We varen op de vrijdagavond:
Op de hierna genoemde data zijn er nog plekken vrij om te reserveren.
Klik op de datum om uw boeking te maken, u ziet dan ook hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn.

Nog beschikbare vaardata van seizoen 2018:
Er zijn geen vaardata meer in 2018

Wilt u kort op de datum weten of u alsnog kunt meevaren? Bel dan met Annemarie Pothaar 06-22690540.
Heeft u nog een voucher uit 2015, 2016, 2017 of 2018 en wilt u nog meevaren maar kunt u niet op bovenstaande data?
Meldt u dan bij annemarie@halvemaenhoorn.nl.

Reguliere vaartochten programma:

Vanaf 17.15 uur wordt u ontvangen in ons bezoekerscentrum aan de Schuijteskade 22, 1621 DE Hoorn met koffie/thee en spekkoek. De gids en host stellen zich aan u voor en wanneer alle gasten er zijn vertelt onze schipper u over het reilen en zeilen aan boord. Circa 22 uur stapt u weer van boord en is de tocht ten einde.

U zeilt actief mee en mag klimmen in het want
Uiterlijk om 18 uur scheept u in aan boord, de bemanning is al actief in de masten. Koffie en thee staat voor u klaar. We draaien eerst de haven van Hoorn in richting de Hoofdtoren om trots ons mooie schip te laten zien en hijsen dan de zeilen op weg uit de haven. U mag onderweg zelf actief meezeilen en op eigen risico ook een stukje in het want klimmen (kinderen alleen na toestemming van de schipper). Maar dat kan alleen als u die middag geen alcohol heeft gedronken. Alle klimactiviteiten zijn op uw eigen risico.

Gids aan boord
Tijdens de tocht is er een Halve Maen gids aan boord die u van alles kan vertellen over de expeditie van schipper Hudson in 1609, het leven aan boord in de zeventiende eeuw en over ons jaarthema ‘de ontmoeting tussen culturen’ waarin de contacten en de ruilhandel met de inheemse bevolking centraal staan.

Zeemansmaaltijd aan boord en drankjes inbegrepen
Rond 19 uur krijgt u een stevige linzensoep naar zeventiende eeuws recept (vegetarisch) en broodjes. Daarna zijn er drie rondes met een kleine snack (vis, kaas, chocolade) en een selectie drankjes gedurende de avond. U krijgt geen complete maaltijd, maar honger zult u niet hebben, het is niet nodig om vooraf te gaan eten. Aan het einde van de tocht krijgt u een aandenken aan de Halve Maen mee naar huis.

Onder voorbehoud van wijzigingen
Uw boeking van een vrijdagavondzeiltocht op de Halve Maen is onder voorbehoud van wijzigingen. Wij kunnen kostentechnisch pas uitvaren bij minimaal 8 gasten. Daarnaast is het mogelijk dat er gedurende het seizoen nieuwe on-tour activiteiten bijkomen en dat wij onverwacht niet in onze thuishaven aanwezig zijn. U wordt bij wijzigingen tijdig geïnformeerd zodat wij met u in overleg kunnen gaan. Zorg daarom dat uw contactgegevens goed worden ingevuld.

Bij weer en ontij?
Ook kan het voorkomen dat de weersomstandigheden ongunstig zijn, in 2017 hebben wij echter ook met windkracht 5 nog gevaren. De schipper zorgt ervoor dat het veilig is. In principe wordt er bij weer en onweer, dus ook bij regen, uitgevaren.
Zorg er voor dat u op het weer gekleed bent. Aan boord en op het water is het altijd kouder, zeker wanneer het nog vroeg donker wordt. Neem liever een extra (regen)jas en muts mee dan dat u er om verlegen zit. Er is ruimte aan boord om uw bagage veilig op te bergen.

Faciliteiten aan boord
Aan boord is het minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Er is niet veel keuze aan zitplaatsen, het merendeel van de tocht bent u aan dek in de openlucht. Bij vragen hierover staan wij u graag te woord. Aan boord is een basic modern toilet waarvan u gebruik kunt maken.

Parkeren bij de Halve Maen?
Houdt u er rekening mee dat u niet kunt parkeren in de nabijheid van de Halve Maen op het Oostereiland. Het nabijgelegen parkeerterrein is uitsluitend voor lokale vergunninghouders. Gratis parkeren kan op ‘Nieuwe Wal’ en een deel van ‘ABC’, betaald parkeren kan op het einde van de ‘Westerdijk’ en op het ‘Visserseiland’.
Vanaf alle locaties is het circa 10 minuten lopen naar de Halve Maen, zij ligt aan bij het Centrum Varend Erfgoed, Schuijteskade 22, 1621 DE Hoorn. Afzetten van personen die slechter ter been zijn is ter plekke wel mogelijk.

Neem de watertaxi!
Een unieke gelegenheid om alvast de haven van Hoorn te verkennen, is om u bij ABC/Nieuwe Wal op te laten halen door Watertaxi Hoorn. Voor een klein bedrag per persoon wordt u op een afgesproken tijd opgehaald en rechtstreeks bij de Halve Maen afgezet. Met een beetje geluk treft u aan boord van de watertaxi al de schipper van de Halve Maen. Ook kunt u zich na afloop van de zeiltocht met de Halve Maen weer terug laten brengen naar de parkeerplaats. Meer informatie via www.watertaxihoorn.nl 06-46374059 uw afspraak hiervoor maakt u rechtstreeks met de Watertaxi Hoorn.

Vaaravond ontvangst
Wij verwachten uw tijdige aanwezigheid en vragen u tussen 17.15 en 17.30 uur aanwezig te zijn in ons bezoekerscentrum. Houdt u rekening met de verplaatsingstijd door de stad, vanaf uw geparkeerde auto naar de locatie van de Halve Maen.
Bij onverhoopte vertraging hopen wij op uw bericht, wij stellen het op prijs wanneer u ons belt wanneer u om 17.30 uur onverhoopt nog niet aanwezig kunt zijn.

Heeft u nog vragen?
Belt u met Annemarie Pothaar, projectcoördinator van de Halve Maen 06-22690540, dit is tevens het nummer dat u kunt bellen wanneer u onverhoopt vertraging heeft. Of stuur een bericht naar annemarie@halvemaenhoorn.nl