Bezoekersinformatie 2019

Stap aan boord van de enige 17e eeuwse replica in Nederland die ook zeilt.
Zie, hoor, voel, ruik en proef hoe het zeemansleven aan boord was in de Gouden Eeuw.
In 2019 kunt u de Halve Maen in Hoorn voor het laatst bezoeken.
Daarna gaat het schip terug naar haar Amerikaanse eigenaar.

OPENINGSTIJDEN (13 april tot en met 30 november 2019)

september*
Woensdag tot en met zondag geopend: 12.00-17.00 uur

oktober en november
zaterdag, zondag en schoolvakanties** geopend: 12.00-17.00 uur
** zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober (herfstvakantie Regio Noord) geopend.
LET OP GESLOTEN: zaterdag 12 oktober (Slag op de Zuiderzee, te zien met activiteiten in de havenkom, elk hele uur kanonsschoten)

Bezoek buiten de openingstijden
Groepen vanaf 10 personen kunnen ook op andere tijden een afspraak maken, neem contact op met Annemarie Pothaar. Zij is te bereiken via annemarie@halvemaenhoorn.nl of telefonisch en via WhatsApp op 06-22690540.

LET OP! De Halve Maen is Nederlands enige zeilende 17e eeuwse replica. Het schip is af en toe op reis. Kijk daarom voor actuele openingstijden altijd op onze website of volg onze berichten op Facebook www.facebook.com/halvemaenhoorn

PRIJZEN 2019
volwassenen (vanaf 16 jaar)                                                                     € 9,00
kinderen (4 tot 16 jaar)                                                                              € 6,50
Museumkaart*                                                                                           Gratis
ICOM                                                                                                         Gratis
groepstarief (vanaf 10 volbetalende volwassenen)                                   €8,10 p.p.
Combinatieticket** Halve Maen en Westfries Museum (volwassenen)     €13,50
Combinatieticket Rondje Gouden Eeuw*** (volwassenen)                       €17,50
Meezeilen per persoon, ongeacht de leeftijd                                            €99,-

*Te koop bij het Westfries Museum of Museum van de Twintigste Eeuw
**Alle combinatietickets zijn het hele seizoen geldig, u hoeft dus niet op de zelfde dag alles te bezoeken.
Kijk zelf goed wat de verschillende openingsdata zijn van de verschillende instellingen!
Er is geen combinatieticket voor kinderen. Zij hebben gratis toegang tot het Westfries Museum tot 18 jaar.
***Bezoek Halve Maen, Westfries Museum en Museumhuis Bonck. Inclusief handige wandelkaart met beschrijving bezienswaardigheden en kortingscoupons.

UW BEZOEK

Ontvangst
Ieder bezoek begint met de ontvangst in het gezellige bezoekerscentrum van het Centrum Varend Erfgoed. Hier komt u van alles te zien en te weten over Hoorn en het water. daarna is het tijd voor een verkenning van het schip.

Rondleiding met gids
Om 13.00, 14.00 of 15.00 uur zijn er rondleidingen door onze enthousiaste (vrijwillige) gidsen. Zij nemen u in ongeveer drie kwartier mee over het schip en vertellen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw.

Audiotour
Op de overige tijden kunt u het schip op eigen gelegenheid verkennen met behulp van een audiotour. Die zijn er behalve in het Nederlands ook in het Engels, Frans en Duits.

Familie-doorgeeftour
Voor gezinnen met jonge kinderen is er een speciale doorgeef-audiotour. Samen met uw kinderen kunt u kijken en ontdekken aan de hand van opdrachten. Geschikt voor jonge kinderen voor wie een gewone rondleiding te lang of te moeilijk is. Er is een antwoordenboekje voor ouders.

Jaarthema 2019
Dankzij het jaarthema is er ieder jaar wat nieuws te ontdekken. In 2019 staat de Gouden Eeuw centraal. Met onder andere de handel met de landen rond de Oostzee, de ontdekkingsreis van schipper Henry Hudson naar Amerika en de handel in Oost-Indië.

Toegankelijkheid
De Halve Maen is een historisch schip en daardoor helaas minder geschikt voor buggy’s en mensen in een rolstoel.
Het is niet toegestaan om een hond mee aan boord te nemen. U kunt uw hond op eigen risico aanbinden voor het bezoekerscentrum of bij de steiger van het schip. Bij overlast zal u gevraagd worden u over uw hond te ontfermen.

MEEZEILEN MET DE HALVE MAEN
Vanaf 3 mei vaart de Halve Maen iedere vrijdagavond met een klein gezelschap uit voor een unieke zeiltocht van 3 uur. Aan boord wordt u verwend met soep, broodjes, hapjes en drankjes. Durfals mogen onder begeleiding omhoog klimmen. Klik hier voor meer informatie en de reserveringsmogelijkheden. Meezeilen kost 99 euro per persoon, ongeacht de leeftijd.

BEREIKBAARHEID & ADRES
U vindt de Halve Maen achter het bezoekerscentrum van het Centrum Varend Erfgoed op de Schuijteskade 22 op Oostereiland.
Het Oostereiland is niet toegankelijk voor auto’s, uitgezonderd bewoners en bedrijven. Bent u slecht ter been? Dan kunt u bij het bezoekerscentrum worden afgezet. Maak hierover van tevoren een afspraak: annemarie@halvemaenhoorn.nl of bel met Annemarie Pothaar (06-22690540).

Parkeren
In het historisch havengebied geldt vergunning parkeren. De dichtstbijzijnde (betaalde) parkeerplaatsen zijn op de Westerdijk of Visserseiland (circa 13 minuten lopen). Gratis parkeren kan op de Nieuwe Wal of op een deel van ABC (circa 15 minuten lopen).
TIP! Vanaf diverse plaatsen (Visserseiland) en nabij Nieuwe Wal/ ABC kunt u met de watertaxi naar het bezoekerscentrum varen. Kijk voor meer informatie op www.watertaxihoorn.nl of bel 06-46374095.