Bezoekersinformatie

Hoorn, 20 maart 2020

Beste supporter van de Halve Maen,

In 17e-eeuwse stijl neemt museum-schip De Halve Maen op zaterdag 21 maart na vijf jaar afscheid van de Hoornse haven. Kom niet kijken op de wal vanwege het corona virus, maar beleef het mee op via de live stream op www.facebook.com/westfriesmuseum

De definitieve nieuwe thuishaven van de Halve Maen is op dit moment nog niet bekend. Het komende half jaar zal het schip verschillende Nederlandse havens aandoen, waaronder Delfshaven  en deelnemen aan de manifestatie SAIL 2020.

Om de herinnering aan vijf jaar Halve Maen in Hoorn levend te houden zal op de website van het Westfries Museum een speciale pagina worden ingericht, waarop foto’s, films en herinneringen van vrijwilligers en bezoekers te zien en te lezen zullen zijn. Wij informeren u wanneer deze informatie beschikbaar is.

Momenteel treffen we ook voorbereidingen voor een passende afsluiting van vijf jaar Halve Maen in Hoorn, voor de vele vrijwilligers, de aandeelhouders, commissieleden en bewindhebbers. Ook hierover zullen we u binnenkort informeren.

Ik dank u bij deze reeds voor uw steun en belangstelling voor dit bijzondere project dat Hoorn als stad van de Gouden Eeuw zoveel gebracht heeft.

Met vriendelijke groet,
Ad Geerdink, Directeur

Heeft u vragen? Neem tot en met 31 maart 2020 contact op met de projectcoördinator Halve Maen Hoorn Annemarie Pothaar via annemarie@halvemaenhoorn.nl of via 06-22690540 of a.pothaar@wfm.nl na 1 april.

Voor vragen over het schip vanaf 1 april 2020 kunt u bij Annemarie de contactgegevens opvragen van de eigenaar van de Halve Maen: Het New Netherland Museum en de nieuwe projectorganisatie.

Vanaf eind maart is ook de nieuwe website in de lucht van de Halve Maen: www.halvemaen.nl