Informatie voor bezoekers

Locatie
De Halve Maen ligt op de zuidpunt van het Oostereiland, bij het Centrum Varend Erfgoed, waar het in goed gezelschap is van historische vissers- en vrachtschepen.

Uw bezoek
De Halve Maen is op openingsdagen te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn om 13.00, 14.00 en 15.00 uur rondleidingen door gidsen. Als u zeker wilt zijn van een plaats bij één van de rondleidingen kunt u online reserveren. Voor een bezoek zonder rondleiding door een gids is een audiotour beschikbaar.

Ontvangst bij de Halve Maen
U wordt ontvangen in het sfeervolle museum van Centrum Varend Erfgoed. Daar kunt u van alles zien en te weten komen over de Halve Maen en over het harde leven van de vissers en vrachtvaarders op de vroegere Zuiderzee.
Als u voor een rondleiding heeft gereserveerd (om 13.00, 14.00 of 15.00 uur) staat op uw entreebewijs de starttijd van uw bezoek aan de Halve Maen. In vier etappes nemen gidsen u mee door het hele schip en vertellen ze u de verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Vooraf reserveren
Omdat we uw bezoek tot een ware beleving willen maken, beperken we het aantal bezoekers tot maximaal 40 per uur. Als u zeker van een plek bij één van de rondleidingen wilt zijn, kunt u reserveren. Dat kan via ons online boekingssysteem.

Openingstijden
De Halve Maen is in 2017 van zaterdag 1 april tot en met zondag 29 oktober te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur, behalve op zeildagen.In november zijn wij in de weekenden geopend. Bij vragen bel met de projectcoördinator 06-22690540.

Laagseizoen (april, mei, juni & september, oktober)
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen: 12.00 tot 17.00 uur.
Maandag en dinsdag gesloten.

Hoogseizoen (juli, augustus)
In juli en augustus elke dag, dus van maandag tot en met zondag, geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Zeildagen
De Halve Maen is een zeilwaardig jacht. Het zal dan ook met enige regelmaat op het water te vinden zijn. Op die dagen is het schip niet te bezoeken.

Toegangsprijzen
Volwassenen: € 8,50
Kinderen (4 – 16 jaar): € 6,00
Museumkaart: gratis
ICOM: gratis
Groepstarief p.p.: € 7,50 (bij groepen vanaf 11 personen)

Combinatie: Halve Maen en Westfries Museum (Museum van de Gouden Eeuw)
Volwassenen € 12,50
Kinderen € 6,00

Toegankelijkheid
De Halve Maen is een historisch schip en daardoor helaas niet toegankelijk voor kinderwagens, buggy’s en mensen in een rolstoel. Omdat een bezoek aan de Halve Maen uit een persoonlijke rondleiding bestaat is het minder geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.
Houd er rekening mee dat u niet met de auto bij de Halve Maen kunt parkeren.

Zoekt u een hotel in Hoorn? Kijk op www.hotelscombined.nl.