Halve Maen on tour naar Enkhuizen vanaf 18 augustus!

Van 18 tot en met 30 augustus ligt de Halve Maen niet op haar vaste plaats in de haven van Hoorn. Het VOC-schip ligt dan in Enkhuizen in het kader van ‘De Ontdeckingh’. Een theaterspektakel over de twee grootste ontdekkingsreizigers van Enkhuizen en omstreken in de 16e eeuw. De Halve Maen is in deze periode elke dag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken op een bijzondere locatie in de haven van Enkhuizen. Op zaterdag 18 augustus is de opening van De Ontdeckingh en is de Halve Maen NIET te bezoeken.

Enthousiaste gidsen vertellen tijdens een rondleiding aan boord indrukwekkende verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Ontdek wat een zeeman allemaal moest weten en wat er in zijn kist zat. Bekijk hoe de bemanning sliep en beleef de Gouden Eeuw met de haren in de wind. Museumschip de Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17e eeuw dat ook echt zeilt.

Bezoekersinformatie

De Halve Maen is te bezoeken bij het Landje van Top, vlakbij de Dromedaris. Het schip is elke dag (vanaf zondag 19 augustus) van 12.00 tot 17.00 uur toegankelijk voor publiek. De kosten zijn € 5 per persoon. Tickets kunnen bij het schip gekocht worden of via www.ontdeckingh.nl. Entree bij het schip kan alleen contant betaald worden. Museum- en kortingskaarten zijn in deze periode niet geldig.

Varen met de Halve Maen
Meezeilen met de Halve Maen is een unieke beleving. Op vrijdagavond 24 augustus vaart de Halve Maen vanuit Enkhuizen. De bemanning verwacht de gasten om 17.15 uur bij de ligplaats van het schip. Eenmaal aan boord staat de koffie en thee klaar en vertelt de schipper alles over het reilen en zeilen. Onderweg mogen de bezoekers actief meezeilen en is er ook een mogelijkheid tot een stukje klimmen.  De gids aan boord vertelt vol enthousiasme alles over de expeditie van schipper Hudson in 1609 en het leven aan boord in de zeventiende eeuw. Halverwege de tocht ontvangen de gasten een stevige 17e-eeuwse linzensoep en broodjes. Daarna kleine snacks en een selectie drankjes gedurende de avond. Circa 21.30 uur is deze indrukwekkende tocht ten einde en meert de Halve Maen weer aan in Enkhuizen. Meevaren kost € 99 per persoon en tickets kunnen via deze website of telefonisch worden gekocht 06-22690540 Op donderdag 30 augustus kunt mee reizen van Enkhuizen naar de thuishaven Hoorn.