Halve Maen zoekt enthousiaste vrijwilligers!

Heb je een passie voor het werken met mensen, een interesse in de maritieme geschiedenis, wordt je blij van de wind in je haren en het water? Sluit je aan bij het vrijwilligersteam van de zeilende replica Halve Maen anno 1609.

De Halve Maen zoekt hosts en gidsen voor het seizoen 2018.

Vanaf 7 april gaan we weer van start met ons openingsweekend en met het nieuwe jaarthema de ‘Ontmoeting van Culturen’.
Als host en of gids ben je het visitekaartje van de Halve Maen, je ontvangt de gasten in ons bezoekerscentrum, geeft een rondleiding aan boord en begeleidt ze op hun vaartochten.
Via jouw eigen interesse voor de zeventiende eeuwse of maritieme geschiedenis weet je de vonk over te brengen op bezoekers, toeristen en educatieve groepen. Meer informatie over de taken vind je op www.halvemaenhoorn.nl/vacatures

Waar kom je terecht?
Je sluit je aan bij een enthousiast team van meer dan 80 enthousiaste vrijwilligers die op heel veel verschillende manieren aan het schip bijdragen. Tijdens de kennismakingsperiode loop je mee als gids of host, we bieden je workshops en trainingen en veel gelegenheid om jezelf te ontwikkelen.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een kleine vrijwilligersvergoeding per uur en een kleine reiskostenvergoeding wanneer je van buiten Hoorn komt. Ook is het voor iedereen mogelijk om deelgenoot te worden van het zeilende schip.

Klaar voor de start?
In maart 2018 zijn er diverse trainingen en bijeenkomsten om de vrijwilligers voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Wanneer je je nu aanmeldt, gaat het eigenlijk meteen van start.

Neem voor meer informatie en of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met de projectcoördinator Halve Maen, Annemarie Pothaar 06-22690540 of via annemarie@halvemaenhoorn.nl

Welkom aan boord bij de Halve Maen!