Cookies & Privacy

cookies

Om u meer service te bieden bij het bezoeken van websites maken de meeste sites gebruik van cookies. Dit zijn handige technieken die informatie verzamelen. Websites worden daardoor makkelijker in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u ingelogd kunt blijven op een website of dat uw voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. Maar ook houden ze bij het online winkelen uw digitale winkelwagentje bij. Websitehouders kunnen dankzij cookies zien hoe vaak hun sites – en welke pagina’s – door bezoekers worden bekeken. Verder maken sommige cookies het mogelijk om uw surfgedrag te volgen. Zo kunnen sites en adverteerders iets over uw voorkeuren te weten komen waardoor ze relevantere advertenties kunnen laten zien. Dankzij cookies zijn ze zoveel mogelijk aangepast aan uw eigen interesses.

Cookies worden opgeslagen op uw computer en u kunt ze op elk gewenst moment verwijderen. Bedenk wel dat u na het verwijderen van cookies op sommige websites opnieuw uw voorkeuren zal moeten instellen of opnieuw moet inloggen.

Het gebruik van cookies is veilig. E-mail en telemarketing acties zijn niet het gevolg van cookies. Cookies slaan namelijk uw e-mailadres of telefoonnummer niet op en er wordt met behulp van cookies geen tot een persoon herleidbaar profiel opgebouwd.

Daarom kunnen wij bij het aanbieden van onze diensten gebruik maken van cookies. Dit is een bestandje met gegevens dat je computer ontvangt wanneer je onze websites bezoekt. Er zijn diverse soorten cookies:

  • Functionele cookies

Sommige cookies zijn onmisbaar voor een goede werking van de website. Zonder deze cookies werken (delen van) de websites niet. Functionele cookies mogen zonder jouw toestemming worden geplaatst.

  • Google Analytics

We gebruiken cookies om webstatistieken (Google Analytics) bij te houden. Dit is informatie over bijvoorbeeld hoeveel bezoekers de website bezoeken, welke pagina’s ze bekijken, waar ze vandaan komen en waar ze op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken. Deze informatie wordt niet herleid naar een individuele bezoeker. Analytics cookies mogen zonder voorafgaande toestemming worden geplaatst.

  • Sociale media

Op de websites kunnen functionaliteiten van AddThis zijn opgenomen om afbeeldingen of pagina’s te kunnen delen op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram. Deze functionaliteiten werken door een code die van AddThis zelf afkomstig is. Via deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben geen invloed op deze cookies. Zie voor meer informatie www.addthis.com/privacy.

  • Blokkeren van cookies

De meeste internetbrowsers kunnen zo ingesteld worden dat cookies niet geaccepteerd worden of dat je wordt geïnformeerd wanneer je een cookie ontvangt. Hou er rekening mee dat bepaalde delen van de website niet of niet optimaal zullen functioneren wanneer je cookies blokkeert. De manier waarop je cookies uit kunt schakelen verschilt per browser.

  • Achteraf verwijderen cookies

Na het bezoek aan de website kun je ervoor kiezen om de cookies van je computer verwijderen. Hoe je dit kunt doen verschilt per browser.

privacy

De gemeente Hoorn en de Halve Maen hechten veel waarde aan de bescherming van uw gegevens. Soms hebben wij uw gegevens nodig om onze taken uit te voeren. Bijvoorbeeld bij een reservering voor een evenement.

Toestemming

Wij gebruiken uw gegevens alleen als dat moet op basis van de wet of een overeenkomst, of als u contact met ons opneemt met een vraag. Wij gebruiken uw gegevens niet voor andere taken, tenzij u hier toestemming voor heeft gegeven. Toestemming kunt u altijd weer intrekken. Wij zorgen voor een passende beveiliging van uw gegevens. Uw gegevens bewaren wij niet langer dan is toegestaan.

Welke persoonsgegevens gebruiken wij?

Wij gebruiken alleen gegevens die nodig zijn om onze taak uit te voeren. Vaak zijn dit naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres.
Wij leggen uw gegevens vast in het systeem die wij gebruiken om een taak uit te voeren. Dat wij uw gegevens hebben, betekent niet dat iedereen ze kan inzien. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt door medewerkers die ze nodig hebben om een taak uit te voeren.

Externe partijen

  • Soms schakelen wij andere organisaties in om (een deel van) een taak voor ons uit te voeren. Dan kan het voorkomen dat deze organisatie uw persoonsgegevens gebruikt. Met deze organisaties maken wij afspraken over beveiliging en geheimhouding.
  • Soms zijn wij wettelijk verplicht om uw gegevens aan andere organisaties te geven, bijvoorbeeld bij een strafrechtelijk onderzoek.
  • Wij delen uw gegevens alleen met andere partijen alleen met uw toestemming. Toestemming kunt u altijd weer intrekken.
  • Uw persoonsgegevens worden niet verkocht of verhuurd.

Hoe om te gaan met websites van derden?

Deze privacyverklaring is alleen op deze site van toepassing. Dus niet op sites van derden die naar deze site doorlinken want wij kunnen jou niet garanderen dat andere sites betrouwbaar en veilig met je gegevens omgaan. Ook op de sites van derden zou je in hun privacyverklaring of privacystatement meer informatie moeten kunnen vinden hoe zij met jouw gegevens omgaan.

Uw eigen gegevens inzien of aanpassen?

Wilt u weten welke informatie wij verzamelen? U kunt een verzoek indienen om uw gegevens in te zien, aan te vullen, te wijzigen als ze niet kloppen, af te schermen of te vernietigen. U kunt ook opvragen welke gegevens van u zijn gebruikt en voor welke taken.

Niet tevreden?

Bent u niet tevreden over de gegevens die wij van u hebben verzameld, de manier waarop ze zijn verzameld of hoe we met uw gegevens omgaan? Geef dit dan vooral aan via e-mail of telefoon (0229 280028). Wij gaan graag met u in gesprek. Mocht u het niet persoonlijk willen bespreken, kunt u ook een klacht bij ons indienen.

Klacht

U kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit is de landelijke toezichthouder op de naleving van de wettelijke regels voor de bescherming van persoonsgegevens.

Wettelijke verplichtingen

Bij het gebruiken van uw gegevens houden alle medewerkers van gemeente Hoorn zich aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Vanaf 25 mei 2018 is de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Meer informatie over deze wetgeving vindt u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.