Route, OV & Parkeren

De Halve Maen ligt in de haven van Hoorn bij het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland.

Openbaar vervoer
U bereikt de Halve Maen met het openbaar vervoer vanaf NS Station Hoorn (9292.nl). Vandaar kunt u te voet of met Hoorn City Tours naar het schip en terug.

Auto
U kunt niet met uw auto bij de Halve Maen komen of in de directe omgeving van het Oostereiland parkeren, dit is voor vergunninghouders. Maak daarom gebruik van een van onderstaande parkeerlocaties. Op de kaart ziet u hoe lang het lopen is van de door u gekozen parkeerplaats naar de Halve Maen.

Te voet
Gaat u te voet vanaf het station of vanaf uw auto? Volg dan de borden ‘Oostereiland’. Vanaf het NS station is het zo’n 20 minuten lopen naar de Halve Maen.

Watertaxi
U kunt ook de watertaxi nemen naar het Oostereiland met Watertaxi Hoorn. Die vertrekt onder andere vanaf parkeergarage ’t Jeudje en bij de Karperkuil.

Belangrijk: plan uw route vooraf
Uw rondleiding op de Halve Maen start stipt op tijd. Schat daarom vooraf in hoe lang u er over doet om bij het schip te komen en zorg dat u er ruim op tijd bent. Er valt genoeg te zien en te beleven.

Niet geschikt voor rolstoelen
De Halve Maen is een historisch schip en daardoor niet geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s en mensen die moeilijk ter been zijn. Omdat een bezoek aan de Halve Maen uit een persoonlijke rondleiding bestaat is het minder geschikt voor  kinderen onder de 4 jaar.

Parkeermogelijkheden in Hoorn

Meer actuele informatie vindt u op de website van de gemeente Hoorn via deze link: https://www.hoorn.nl/Int/Welkom-in-Hoorn/Diensten-en-producten-Hoorn/288802-Parkeren/Parkeren-bezoekers.html Onderstaande kaart geeft de locaties goed aan, maar is qua tarieven helaas niet actueel.