Reserveer hier uw rondleiding Halve Maen

Speciale data
Op zondag 18 juni, Vaderdag, is de Halve Maen geopend van 12 tot 17 uur, maar is het schip alleen te bezoeken met een audiotour. Daarom is er onder aan deze pagina in het schema geen gelegenheid om een tijdstip met een rondleider te boeken. Wij zijn echter wel gewoon geopend voor losse aanloop van bezoekers! Er is een speciaal evenement en we krijgen bezoek van de replica damschuit de Geestman uit Broekerveiling, met levende geschiedenis anno 1900 aan boord.

Op maandag 21 augustus is de Halve Maen gesloten in verband met de Lappendag in Hoorn.

Openingstijden
De Halve Maen is in 2017 van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 6 oktober te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur, behalve op zeildagen. Vanaf 7 oktober 2017 is de Halve Maen in verband met een VOC-tour langs diverse steden en havens, niet te bezoeken.

  • Laagseizoen (april, mei, juni, september, oktober)
    Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen: 12.00 tot 17.00 uur.
    Maandag en dinsdag gesloten. Koningsdag donderdag 27 april gesloten.
  • Hoogseizoen (juli, augustus)
    In juli en augustus elke dag, dus van maandag tot en met zondag, geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor het seizoen 2017 zijn er nieuwe bezoekmogelijkheden.
U kunt kiezen voor de rondleiding of u kunt zelfstandig het schip bezoeken en gebruik maken van de audiotour. Er is ook een speciale gezinsaudiotour. De kosten voor de tickets zijn bij beide bezoekvarianten hetzelfde.

Liever zelf rondkijken met een audiotour?
Voor een bezoek zonder vaste rondleiding is een audiotour beschikbaar. Hiermee kunt u zelfstandig het schip bezoeken en er is ook een familietour versie om samen te beluisteren met interactieve opdrachten. Op het schip is tijdens de audiotoururen wel een gids aanwezig. De audiotour is op gewone dagen tussen 12.00 en 13.00 uur en 16.00 en 17.00 uur te gebruiken. De laatste toegang met de audiotour is om 12.45 uur en 16.45 uur.

Reserveer hier uw rondleiding op de Halve Maen
De Halve Maen is op openingsdagen te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn om 13.00, 14.00 en 15.00 uur rondleidingen door gidsen. Als u zeker wilt zijn van een plaats bij één van de rondleidingen kunt u hieronder reserveren. Voor een bezoek zonder rondleiding door een gids is een audiotour beschikbaar.

Jonge bezoekers
Een bezoek aan de Halve Maen met een rondleiding is minder geschikt voor gezinnen met kinderen onder de 4 jaar. Wij raden dan aan om met uw gezin de gezinsaudiotour te gebruiken tussen 12.00 en 13.00 uur of 16.00 en 17.00 uur.

De rondleiding Halve Maen is niet geschikt voor rolstoelen
De Halve Maen is een historisch schip en daardoor helaas niet geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s en mensen die moeilijk ter been zijn. Omdat een bezoek aan de Halve Maen uit een persoonlijke rondleiding bestaat, is het minder geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.

Om uw boeking te verwerken rekenen we € 2,50 reserveringskosten.

Kies hieronder uw tickets voor een rondleiding op de Halve Maen.