Reserveer hier uw rondleiding Halve Maen

Evenement op zaterdag 28 en zondag 29 oktober
Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober is er een klein evenement gepland op en rondom de Halve Maen. U kunt op deze dagen geen reserveringen doen in het onderstaande boekingssysteem, maar dat is ook niet nodig. U kunt de audiotour volgen en speciale familieactiviteiten doen. Het thema overdag is de ‘ontmoeting tussen twee werelden’, een voorzet op het jaarthema 2018, waarin we de contacten met de inheemse bevolking in Amerika belichten, de handel, het dagelijks leven en de gebeurtenissen tijdens de ontmoeting met de Halve Maen. De Halve Maen zelf is vanwege Halloween omgetoverd tot een spookschip met allerlei griezeldingen aan boord! Ook is het mogelijk om de audiotour te volgen. Wilt u perse een groepsrondleiding op deze twee data, bel dan eerst met de projectcoordinator Annemarie Pothaar 06-22690540 om de mogelijkheden op deze dagen te bespreken. Stap aan boord en beleef de geschiedenis!

Albert Heijn kortingsactie tweede kaartje gratis. Alle informatie en het bestellen van tickets, gaat via www.ahuitjes.nl/uitje-detail/1588/halve-maen-hoorn Met uw voucher en volle spaarkaart kunt u dan naar de Halve Maen komen en aansluiten bij de eerstvolgende rondleiding (in ieder geval om 13, 14 en 15 uur) en of gebruik maken van de audiotour tussen 12 en 13 uur en tussen 16 en 17 uur. Het is niet mogelijk om met deze actie een tijdstip te reserveren, u kunt gewoon aanlopen.U kunt helaas telefonisch geen tijdstippen reserveren! Wij kunnen u gerust stellen, dit zal niet voor problemen aan de kassa zorgen. U bent van harte welkom.

Openingstijden
De Halve Maen is in 2017 van zaterdag 1 april, in ieder geval tot en met zondag 29 oktober te bezoeken, tussen 12.00 en 17.00 uur, (behalve op zeildagen). In november is de Halve Maen geopend tijdens de weekenden; zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. U hoeft voor data na 1 november 2017 geen gebruik meer te maken van onderstaand reserveringssysteem. Losse bezoekers en kleine groepen tot 10 personen kunnen gewoon aanlopen tijdens de openingstijden. Komt u met meer dan 10 personen of heeft u speciale wensen/ vragen? Neem dan vooraf even contact op met de projectcoördinator Annemarie Pothaar 06-22690540.

  • Laagseizoen (april, mei, juni, september, oktober)
    Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen: 12.00 tot 17.00 uur.
    Maandag en dinsdag gesloten. Koningsdag donderdag 27 april gesloten.
  • Hoogseizoen (juli, augustus)
    In juli en augustus elke dag, dus van maandag tot en met zondag, geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
    Lappendag maandag 21 augustus gesloten.

Voor het seizoen 2017 zijn er nieuwe bezoekmogelijkheden.
U kunt kiezen voor de rondleiding of u kunt zelfstandig het schip bezoeken en gebruik maken van de audiotour. Er is ook een speciale gezinsaudiotour. De kosten voor de tickets zijn bij beide bezoekvarianten hetzelfde.

Liever zelf rondkijken met een audiotour?
Voor een bezoek zonder vaste rondleiding is een audiotour beschikbaar. Hiermee kunt u zelfstandig het schip bezoeken en er is ook een familietour versie om samen te beluisteren met interactieve opdrachten. Op het schip is tijdens de audiotoururen wel een gids aanwezig. De audiotour is op gewone dagen tussen 12.00 en 13.00 uur en 16.00 en 17.00 uur te gebruiken. De laatste toegang met de audiotour is om 12.45 uur en 16.45 uur.

Reserveer hier uw rondleiding op de Halve Maen
De Halve Maen is op openingsdagen te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn om 13.00, 14.00 en 15.00 uur rondleidingen door gidsen. Als u zeker wilt zijn van een plaats bij één van de rondleidingen kunt u hieronder reserveren. Voor een bezoek zonder rondleiding door een gids is een audiotour beschikbaar.

Jonge bezoekers
Een bezoek aan de Halve Maen met de rondleiding is minder geschikt voor gezinnen met kinderen onder de 4 jaar. Wij raden dan aan om met uw gezin de gezinsaudiotour te gebruiken tussen 12.00 en 13.00 uur of 16.00 en 17.00 uur. De gezinsaudiotour is een doorgeef-audiotour, waarbij je elkaar kunt rondleiden en met verschillende opdrachten om samen te doen.

De rondleiding Halve Maen is niet geschikt voor rolstoelen
De Halve Maen is een historisch schip en daardoor helaas niet geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s en mensen die moeilijk ter been zijn.

Om uw boeking te verwerken en om uw plek voor u te reserveren, rekenen we € 2,50 reserveringskosten.

Kies hieronder uw tickets voor een rondleiding op de Halve Maen.