Veelgestelde Vragen

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?
Al u eenmaal gereserveerd heeft, kan uw reservering niet meer gewijzigd worden. We raden u aan om uw ticket te verkopen of aan iemand anders cadeau te doen.

Kan ik bij verhindering van mijn bezoek mijn geld terugkrijgen?
Helaas kunnen we u bij verhindering de aankoopsom niet terug betalen

Kan ik mijn ticket op naam overdragen aan iemand anders?
Ja, de tickets zijn overdraagbaar.

Kan ik tickets bij de Halve Maen zelf kopen?
U kunt eventueel uw tickets bij de Halve Maen kopen, maar er is een kans dat de rondleidingen volgeboekt zijn. Beter is vooraf via de website of een van de verkooppunten uw tickets aan te schaffen. Dit zijn de Toeristisch Informatie Punt Hoorn en het Westfries Museum.

Kan ik een cadeaubon voor een vaartocht op de Halve Maen kopen?
Dat kan. Zie www.wfm.nl/events/avondzeiltocht2017

Ik heb gereserveerd, maar heb geen email ontvangen, wat te doen?
Stuur een mail aan info@halvemaenhoorn.nl met uw naam en reserveringsdatum en –tijd. Wij versturen uw ticket dan opnieuw.

Is de Halve Maen ’s avonds te bezoeken?
Ja, maar alleen op aanvraag. Voor meer informatie: info@halvemaenhoorn.nl. In de loop van het jaar worden speciale avondevenementen bekend gemaakt via de website.

Waar kan ik een klacht indienen?
Wij doen er alles aan om uw bezoek tot een succes te maken. Als u een klacht heeft rond (het reserveren van) een bezoek aan de Halve Maen, dan kunt u een email sturen naar info@halvemaenhoorn.nl. Vermeld daarin uw persoonsgegevens, datum van uw reservering/bezoek en uw bestelnummer en de aard van uw klacht. U kunt binnen 2 werkdagen een reactie van ons verwachten. Uiteraard zullen wij ons best doen om uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

Kan ik parkeren bij de Halve Maen?
Nee, u kunt parkeren op diverse parkeerplaatsen in Hoorn. Zie voor een overzicht www.halvemaenhoorn.nl/route-ov-en-parkeren/

Kunnen mensen die slecht ter been zijn, of rolstoelafhankelijk zijn, een bezoek brengen aan de Halve Maen?
De Halve Maen is een historisch schip en daardoor niet geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s en mensen die moeilijk ter been zijn. De persoonlijke rondleiding is minder geschikt voor kinderen onder de 4 jaar. Gezinnen met kinderen in deze leeftijdscategorie kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om het schip met de gezinsaudiotour te bezoeken. Op gewone dagen is dit mogelijk van 12 tot 13 uur en van 16 tot 17 uur. (Afhankelijk van boekingen en speciale evenementen.)

Kan ik een fotoreportage laten maken op de Halve Maen?
Ja, dat kan. Wij vragen een bijdrage van € 100. Houd er rekening mee dat reeds geplande rondleidingen doorgaan. U dient uw reportage een week van tevoren aan te melden.

Kan ik met mijn schoolklas een rondleiding op de Halve Maen krijgen?
Ja, dat kan. U kunt daar meer informatie over krijgen door een mail te sturen aan educatie@halvemaenhoorn.nl. De kosten per kind bedragen €2. Begeleiders hebben gratis toegang.

Kan ik met mijn familie, vriendengroep of bedrijf een arrangement boeken?
Ja, dat kan. Kijk voor meer informatie en de arrangementen op www.halvemaenhoorn.nl/groepen/ of stuur een e-mail naar info@halvemaenhoorn.nl.

Kan ik meezeilen op de Halve Maen?
Ja. We willen zo veel mogelijk vrijdagavonden vanaf 5 mei zeilen. Meer informatie.

Mag ik foto’s maken aan boord?
Ja, mits u anderen daarbij niet hindert en ze niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Kan ik een aandeel in de Halve Maen kopen?
Ja dat kan. Ze kosten € 50 per stuk en zijn te koop via www.halvemaenhoorn.nl/neem-aandeel-halve-maen.